Nederlands

Een warm welkom voor internationale studenten!

We willen je graag welkom heten in Delft. Of je nou aan het studeren bent, hier werkt of even op bezoek bent; het is onze missie om je thuis te laten voelen in deze prachtige stad.

Activiteiten en Programma’s

Door het hele jaar heen organiseren we allerlei evenementen. Doe mee met onze interculturele avonden, waar je Nederlanders en andere internationale studenten kunt ontmoeten, terwijl je kunt genieten van een gratis maaltijd op een zaterdagavond. Wil je graag wat meer zien van Nederland en rondreizen? Ga dan mee met een van onze excursies. Als je graag Nederlanders wilt ontmoeten en mee wilt eten tijdens het avondeten ben je van harte welkom bij een eat & meet afspraak. Ook het dine & discuss programma (gespreksavonden over verschillende levensonderwerpen) is een goede manier om contact te maken.

Naast evenementen kan je ook meedoen met onze programma´s. Met Feel @ Home kan je in contact komen met met een Nederlands gastgezin en ervaar je zelf de Nederlandse cultuur van dichtbij. Ben je op zoek naar meer dan alleen cultuur en wil je praten over diepere levensvragen? Praat dan eens met een van onze predikanten en ontvang advies. Wil je graag meer leren over het christelijk geloof? Elk jaar organiseren we een cursus over het christelijk geloof waarin je alles leert over de basis van het christendom. Je kunt ook de Engelse kerkdiensten bezoeken of meedraaien in een Bijbelkring en zo lid worden van een gemeenschap van honderden Nederlandse en Internationale christenen in Delft.

Over DelftProject

DelftProject is een project van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKv) in Delft. Het gebouw, de Immanuelkerk, staat erg dicht bij de campus van de Technische Universiteit van Delft. In augustus 2012 is DelftProject opgericht vanuit een behoefte om internationale studenten welkom te heten in onze Nederlandse gemeenschap. We delen graag onze tijd, cultuur en gastvrijheid. Sinds de oprichting hebben we ruim 100 evenementen georganiseerd en duizenden studenten welkom geheten in Delft.

Dit alles is mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers uit de kerkgemeenschap. Deze organiseren activiteiten, regelen de dagelijkse zaken en openen hun huizen voor internationale studenten. Het kernteam van DelftProject bestaat uit de twee predikanten van de Immanuelkerk, studenten van twee christelijke studentenverenigingen en verschillende leden van de kerkgemeenschap. Daarnaast is er een goede samenwerking tussen de Immanuelkerk en IREF (International Reformed Evengelical Fellowship), waarmee we geregeld samen kerkdiensten organiseren.

Doe mee met DelftProject!

Over het algemeen zijn alle DelftProject activiteiten gratis en is er geen officieel lidmaatschap. Echter, voor sommige evenementen is het nodig om je op de site in te schrijven, zodat we de activiteiten op een professionele manier op kunnen zetten. Zorg ervoor om ons op social media te volgen, om zo niets te missen!

Like ons op Facebook Volg ons op YouTube Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Voor algemene vragen of opmerkingen kan je terecht bij info@delftproject.nl.

Wil je graag een van de predikanten spreken? Neem can contact op met Simon van der Lugt via simon.vanderlugt@delftproject.nl of Hans-Jan Roosenbrand via hansjan.roosenbrand@delftproject.nl.

Wil je graag meehelpen in het DelftProject-team? Laat het ons weten via welcome@delftproject.nl.

Tot ziens!